Isnin, 5 September 2011

Raya 2011

Tahun ni beraya di rumah mertua..
Tapi masa raya pertama, petang balik salam parent jap..
Raya ke-3, dah mula tolong abah kat pasar..
Berulang dari Parit Jawa ke Merlimau..
Tapi tak ape la, coz ada ambil barang sikit kat Muar..
Ramai gak yang datang beli Mee..
Maklum la kan, menu paling biasa untuk tetamu di Hari Raya..
Hari Sabtu ngan Ahad ramai yang beli belacan, cencalok dan inang-inang..
Ada orang kirim la tu kan.. hu3..
Penat tu..
Hari-hari ramai orang, nak pitam dibuatnya..
Petang ni baru balik Melaka..
Kira nak beraya kat melaka lak..
Nak terjah umah saudara kat area Melaka lak..
Tapi masa Raya lupa lak nak ambil gambar Si Ida..
Tapi yang best nya dapat la ambil video sikit..



Gelagat Ida Di Malam Raya..


2 ulasan:

Uncle Lee berkata...

Hello Jamiel, you brought back memories to me mentioning about those places, Parit Jawa, Muar, Merlimau.....
I used to stop for coffee or pass thru back in the '70s, '80s on business trips.

I'm sure you and family had a wonderful hari raya.
Have a nice weekend and keep a song in your heart.
Lee.

PCL berkata...

salam edul fitri..just nak tanya sikit pasal 'inang-inang' tu..cmner ghupenya ?