Rabu, 11 Ogos 2010

Hari Pertama Puasa

Puasa pertama aku sahur dan berbuka kat umah mak mentua..
Tadi pergi jalan-jalan kat pasar ramadhan..
Memang banyak juadah kat situ..
Nafsu nak memborong pun kuat..
Biasa la, ngah lapar, semua kita mahu..
Tapi Aku plan nak wat air kacang soya sendiri je..
Bini aku lak kata nak masak ngan wat kuih sendiri..
So, beli bahan-bahan yang kitorang perlu je la..
Bagus gak, boleh makan pepuas..
Ramai le join.. (Family)
Skarang diorang tengah memasak..
Aku ambil peluang update blog ni..
Mak mentua nak masak asam pedas..
Mesti best..
Tak sabo nak berbuka..
Best gak berpuasa bila dah berumahtangga ni..
Tapi lepas ni balik umah parent aku lak..
Baru fair..
Have a good day to all..

2 ulasan:

aien berkata...

main masak2 buke ramai2 hebat besh happening...laladada

Jamiel berkata...

K la..
Ngan family baru..
Kekok skit..