Jumaat, 22 Oktober 2010

Copy Cat : Boleh Berjaya?

Orang kata meniru ni tak baik..
Tapi betul ke?
Aku lak rasa kadang-kadang kalo meniru boleh tolong kita,
macam baik je meniru ni.
Pendapat masing-masing la.
Hari ni aku nak sharing tentang hal meniru ni..
Bagi aku, meniru ni tak salah pun.
Tapi bergantung pada keadaan la kan..
Setiap orang memang dilahirkan untuk meniru..
Keluar je dari perut kita dah expert meniru..
Kita tiru cara makan,bercakap,berjalan dan sebagainya..
So, memang expert la kan..
Tapi kenapa bila dah besar kita kata meniru tu salah?

Aku nak share sikit la..
Sebenarnya memang salah kalo wat benda yang tak betul.
Tapi cuba kalo benda tu positif.
Maksud aku boleh datangkan manfaat pada diri kita.
Aku mengaku sekarang aku jadi seorang peniru..
Aku tak malu untuk meniru..
Sebab nye aku nak tiru untuk berjaya dalam hidup..
Aku nak belajar macam mana orang yang berjaya boleh berjaya.
So, aku nak tiru skill diorang.
Disebabkan dah memang dari kecil aku dah expert meniru,
Aku nak berjaya pun guna cara ni.
Aku nak impian aku jadi kenyataan..

KORANG NAK JADI PENIRU MACAM AKU TAK ???

2 ulasan:

~aSHa~ berkata...

betul jugak kata kamu..mmg sejak lahir kita dilahirkan sbg peniru...tiru yg baik atau yg tak elok terpulang pada individu..

akak pun nak jadi peniru la...dan tak mengaku sbg peniru...nak tiru org cemerlang2..yg sentiasa berusaha..


---------
teringat masa test tuk carry mark kat itm dulu..ehhehe
kalo tak tiru tak lulus gamaknye time tu...

Jamiel berkata...

Hu3.. Saya pun sama kak..
Meniru untuk berjaya, x salah kan..
Hope my dream come true..